Munkar
Ingredienser
4 1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 Äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 dl hett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
GARNERING KOKOS
5 dl kokosflingor
1 msk kakao
Beskrivning
Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandingen. Vispa alltsammans med elvisp (ballong) i ca 30 MINUTER till en pösig smet. Vispa med ganska hög hastighet, Hastighet 4 om den går mellan 1och 8.
Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt. Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten. Strö över ett lager strössel. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom. Lägg munkarna på galler eller bakplåtspapper. Förvara dem svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar