Summa sidvisningar

tisdag 3 mars 2009

På begäran..

Munkar

Ingredienser

4 1/2 dl strösocker                                                             

3/4 dl florsocker

1 Äggvita

1 1/2 dl kallt vatten

1 1/2 dl hett vatten

1 1/2 msk gelatinpulver         

GARNERING KOKOS

5 dl kokosflingor

1 msk kakao

Beskrivning

Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandingen. Vispa alltsammans med elvisp (ballong) i ca 30 MINUTER till en pösig smet. Vispa med ganska hög hastighet, Hastighet 4 om den går mellan 1och 8.

Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt. Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten. Strö över ett lager strössel. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom. Lägg munkarna på galler eller bakplåtspapper. Förvara dem svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar